anasayfa anasayfa
Cevap Ver     Konu Listesi
vejeterjan
Etsiz sebze yemekleri için yardima ihtiyacim var. türlü'den baskasini bilmiyorum.
tesekkürler.
Konuyu Açan : sedat Tarih :17.09.2004
 
1 corba kasigi yagin icinde 1 demet taze sogani 2 3 dak.cevirin 3 havucu istediginiz sekilde dograyip iyice soteleyin(10 dak.kadar cok kisik ateste)3 patatesi de uzerinde ayni sekilde cevirin en uste 3 kabagi 2 3 dak.cevirin.Aralarina 1 kuru sogani koyun 8 9 tane de kesme seker katin cok az su koyun pismeye birakin. Tum sebzeler pismeye yakin sotelendigi icin yemek 10 15 dak.icinde pismis olacaktir. Sarmisak seviyorsaniz 2 dis rendeleyin. Yemegi ocaktan alinca uzerine 1 demet dereotu dograyin. Sarmisagi pismeye cok yakinken koyun aksi halde tum aromasini kaybedip kukurtlu bir koku salacaktir. Afiyet olsun.
Cevap veren : meva Tarih : 24.10.2004

Sayin meva,
çok ama çok tesekkürler. Hemen uyguladim,çok nefis ve çok zengin.
Yeni tarifleri merakla bekliyorum.
Cevap veren : sedat Tarih : 25.10.2004

KURU FASULYE
2 BARDAK KURU FASULYE
2 ADET BUYUKCE SOGAN
3-4 HAVUC
5-6 BIBER
2 KESME SEKER
KURU NANE
KIMYON
KORI
TUZ
ZEYTINYAGI
SALCA

DUDUKLU TENCERE KULLANIN LUTFEN...

ONCELIKLE 1,5 SU BARDAGI ZEYTINYAGINDA IRI DOGRANMIS SOGANLARI HAFIF KAVURUN UZERINE SALCAYI EKLEYIP 1-2 DAKIKA KARISTIRIN VE UZERINE DOGRANMIS BIBER VE VE HAVUCU KARISTIRIN.... FASULYEYI BIR GUN ONCEDEN FELAN SUDA BEKLETMEYE GEREK YOK . KURU FASULYEYI BIR TENCERE BIR TASIM KAYNATIP SOGUK SUYA TUTUN VE YUKARIDAKI KARISIMA KATIN. UZERINE BIR CAY KASIGI KIMYON (GAZI ALMAK ICIN) BIR IKI CORBA KASIGI NANE BIR CAY KASIGI KORI 1 CORBAKASIGI TUZ 2 KESME SEKER ILAVE EDIN. USTUNU 3 PARMAK ORTECEK KADAR SU ILAVE EDIN KARISTIRIP DUDUKLUYU KAPATIN VE 40 DK PISIRIN...
AFIYET OLSUN
Cevap veren : istem Tarih : 10.12.2004

merhaba sedat bey,

sebze yemeklerimiz cok kültürlü, damak tanidiniz nasil isterse hazirlayabilirsiniz, yemek pisirmek birazda fantazi olarak görüyorum ben.

mevsimine göre sebze kullanin..herzamanki tavsiyem.
Cevap veren : Canan Tarih : 23.01.2006